top of page

Nieuwbouw woning Kaag

De opdrachgevers van deze woning wilden een huis waar de familie samen kon komen, terwijl ze tegelijkertijd ook voldoende privacy wilden hebben. Zij hebben namelijk vaak langdurig gasten op bezoek. Een andere wens was om vebondenheid te voelen met de natuur om hen heen. De uitdaging van dit ontwerp was het vinden van een balans tussen geslotenheid en verbondenheid.

Deze balans wordt gecreëerd door verschillende 'huisjes' binnen één woning te omvatten. De huisjes bestaan uit een slaapkamer en een badkamer. In de ruimte tussen deze huisjes ontstaan nieuwe ruimtes die gedeeld worden. Het ontwerp is gebaseerd op vorm en contra-vorm. Elke bewoner heeft zijn eigen ruimte over twee verdiepingen verdeeld.

Beneden een badkamer, boven een slaapkamer. De slaapkamer is verbonden met een privé tuin. Elke individu heeft dus echt zijn eigen kleine territorium. Tussen deze prive ruimtes vormen zich de gedeelde ruimtes. Deze ruimte is wat de bewoners verbindt. 

Vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd wat NB Architectuur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag direct een offerte aan. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. 

+31 6 39662112

nb@nbarchitectuur.nl

bottom of page