top of page

Tiny House

Het uitgangspunt van het ontwerp voor dit Tiny House was om alle functionaliteit van thuis terug te brengen op  7 m2, zonder consessies te doen qua ruimtelijkheid en het bewegen door de ruimte. Zo is dit Tiny Huis voorzien van een badkamer met douche, een keuken, lounge bank, eettafel/bureau, tweepersoons bed en voldoende bergruimte.

De ontwerpvraag was; hoe kun je al deze opties op 7 m2 integreren zonder dat de ruimte druk en vol aanvoelt? De oplossing is een doorlopende functionele wand waarin alle functionaliteiten verstopt zitten; een opklapbaar bed, een bank, kasten, douche, toilet en keuken.

Deze verschillende functies vereisen natuurlijk elk een andere maatvoering. Dit zou betekenen dat de douche uitsteekt, de bank en de keukenkastjes terug liggen en de koelkast weer verder uitsteekt etc.. Dit zorgt voor een benauwd gevoel en maakt dat het niet mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk vrij door de ruimte te bewegen.

Dit probleem is opgelost door een schuine functionele wand. De schuin lopende wand biedt ruimte voor alle verschillende functionaliteiten, maar dan uitgelijnd in 1 wand. Dus geen druk en benauwd gevoel.

De schuine oriëntatie van het ontwerp zorgt er ook voor dat het interieur zich richt op de schuifdeur of het raam in de schuifdeur. Dit zorgt weer voor een makkelijk in- en uitloop en connectie met buiten.

Vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd wat NB Architectuur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag direct een offerte aan. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. 

+31 6 39662112

nb@nbarchitectuur.nl

bottom of page