top of page

Verbouwing appartement Amsterdam

De bewoners van dit appartement in Amsterdam hadden de wens om een aparte thuiswerkplek toe te voegen. De uitdaging van deze verbouwing was om een extra ruimte te creëren, zonder de lichtinval te belemmeren. Dit is opgelost door een wand die deels open en deels gesloten is. Dit behoudt de lichtinval en creëert tegelijk extra bergruimte.

Wat over blijft is een ruimte van 28 m² voor de keuken, eettafel en woonkamer. Een bankje langs de muur, die tevens als bergruimte dient, bespaart ruimte zodat er zelfs in deze kleine ruimte 8 mensen kunnen tafelen.
In deze kleine ruimte is geen gebruik gemaakt van room-dividers. Dit geeft namelijk een ruimtelijker gevoel én zorgt voor zoveel mogelijk daglicht 

Om toch wel de verschillende ruimtes de definiëren, is gekozen voor kleurvlakken op de muur die doorlopen op het plafond. Deze kleurvlakken omarmen de ruimte. Dit wekt de illusie van twee verschillende ruimtes, zonder dat het de zichtlijnen verstoort.

Vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd wat NB Architectuur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag direct een offerte aan. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. 

+31 6 39662112

nb@nbarchitectuur.nl

bottom of page